2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Soós Zoltán: rasszista hangot üt meg és gyűlöletet kelt Dorin Florea

2020. január 14. 09:52, utolsó frissítés: 09:54

Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester-jelölt a Facebook-oldalán reagált Dorin Florea polgármester hétfői Facebook-bejegyzésére, miszerint feltételekhez kellene kötni a gyerekvállalás engedélyezését. Soós azt íja, hogy Florea „rasszista hangot üt meg és gyűlöletet kelt”, ennek oka pedig egyszerűen az, hogy közelednek a helyhatósági választások és fel akarja hívni magára a figyelmet.
Az RMDSZ polgármester-jelöltje úgy gondolja, hogy Marosvásárhely polgármestere „sorokat és mondatokat fűz egymás után, mindezt érvek, alátámasztások nélkül”.

„... a saját logikájában a polgármester azt javasolja, hogy kötelező szociális vizsgálatot vezessen be az állam a gyermekeket akaró párok számára. Olyan vizsgálatot, amely bizonyos dolgokat figyelembe vesz ... Vajon mi lehet ezeknek a mondatoknak a logikája? Egy demokratikus országban van-e arra mód, hogy egy-egy gyermek világba való megérkezését befolyásoljuk? Nem hallott a polgármester az alapvető emberi jogokról?”- teszi fel a kérdéseit Soós Zoltán.

Aztán a polgármester azt is megosztja velünk, hogy "az ország lakosságát nem szabad bármilyen áron növelni: "Romániában sok hátrányos helyzetű család van (nem a fogyatékossággal élőket említem), hanem a munkaképesek, akik nem akarnak dolgozni, azok amelyek egy célt szolgálnak a gyermekek világába: jövedelemforrás biztosítása”. Nem kell sokat gondolkodni azon, hogy megállapítsuk: rasszista hangot üt meg és gyűlöletet kelt Dorin Florea! - teszi még hozzá.

Soós úgy véli, hogy Marosvásárhely problémái nem ebben keresendők, és reméli, hogy a következő időszakban képesek lesznek a „marosvásárhelyi problémákról értekezni, netán megoldásokkal előhozakodni, amelyeket évek óta nem oldódtak meg".

Dorin Florea a hétfői Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy bár senki sem kérdőjelezheti meg a gyerekvállalási vágyat, szerinte bizonyos feltételekhez kellene kötni annak gyakorlatba ültetését. Így kötelezővé tenné egy környezettanulmány elkészítését minden leendő szülő esetében. Kivételes esetekben, ha egy olyan párnak születne gyereke, amely nem felel meg a feltételeknek, Florea szerint az állam el kellene vegye a gyermeket és gondoskodnia kellene róla. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS