2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis kihirdette a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvényt

2020. január 14. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Klaus Johannis államelnök kedden kihirdette a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvényt.


Az államfő aláírta a kormány 2019/9-es számú sürgősségi rendeletét jóváhagyó törvényt kihirdető dekrétumot, tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

A törvény értelmében 300 lejre nő a 2 és 18 év közötti gyerekeknek járó gyermeknevelési pótlék összege, a kétévesnél kisebb, illetve a fogyatékkal élő gyerekek pedig 600 lejt kapnak. A gyermekpénz összegét ugyanakkor kormányhatározattal évente emelik, írja még elő a jogszabály.

A törvény a Hivatalos Közlönyben való kihirdetését követő hónap első napján lép érvénybe.

Klaus Johannis államelnök a múlt héten kijelentette, nem áll szándékában elutasítani a gyermeknevelési pótlék megduplázásáról szóló törvény kihirdetését, rámutatva, a kormánynak megoldást kell találnia ebben az ügyben.

„Olyan pénzösszegekről van szó, melyeket nem foglaltak bele a költségvetésbe, a kormánynak tehát megoldásokat kell találnia” - hangsúlyozta az államfő, aki szerint vannak erre a helyzetre megoldási lehetőségek, de nagyon realistának kell lenni ebben a kérdésben.

„Az első költségvetés-kiigazítást, ami azt jelenti, hogy egyik helyről a másikra csoportosítják át a pénzt, csak az év közepén lehet megejteni” - mutatott még rá az államfő.

Szintén a múlt héten Ludovic Orban kormányfő azt nyilatkozta, hogy valószínűleg elhalasztják a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvény hatályba lépését.


A törvényről korábban ITT írtunk részletesebben (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS