2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyergesvontatóról lezuhanó farönkök okozták egy nő halálát Gyimesfelsőlokon

2020. január 15. 09:50, utolsó frissítés: 09:57

Egy nő halálát és két személy, köztük egy gyerek sérülését okozták Gyimesfelsőlokon egy teherautó utánfutójából leguruló farönkök.

A baleset a Hargita megyei Gyimesfelsőlokon, a 12A jelzésű országút mentén történt, ahol egy farönköket szállító, mozgásban levő nyergesvontató egy parkoló autónak ütközött, majd több farönk rázuhant a személygépkocsira.

Az autón kívül tartózkodott az a nő, akinek egy nyergesvontatóról lezuhanó rönkök okozták halálát. Az autóban ült a 20 éves sofőr és egy 4 éves gyermek, a nő fia, ők megsérültek - közölte kedd este a Hargita megyei rendőrség.

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a személygépkocsi megállt a Csíkszeredát Kománfalvával összekötő 12A jelzésű országút szélén, egy bolt előtt. Az autó egyik utasa, egy 38 éves nő kiszállt az autóból. Ekkor a szembejövő sávon közlekedő kamionról lezuhant néhány farönk, amely halálosan megsebesítette a nőt. Közben a személygépkocsi 20 éves sofőrje és egy 4 éves gyermek az autóban tartózkodott.

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a balesetet műszaki meghibásodás okozta-e, vagy a farakomány volt helytelenül rögzítve a teherszállító gépkocsira.

Az említett útszakaszon továbbra is csak egy sávon zajlik a közlekedés. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS