2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tragédia Temesváron: négy gyerek halt meg egy lakástűzben

2020. január 16. 07:59, utolsó frissítés: 07:59

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka tragédia történt Temesváron: négy testvér halt meg egy lakástűzben, az ötödiknek, aki egy 14 éves fiú, sikerült kimenekülnie. A Temes megyei katasztrófavédelem szerint a szülők nem voltak otthon.

A hírek szerint egy két lakásból álló házhoz riasztották a tűzoltókat éjszaka a temesvári Memorandumului utcában.

Amikor a tűzoltók kiérkeztek, a tűz az egyik szobában és a ház folyosóján volt elharapózva, és hatalmas füst töltötte meg a házat, amelyben összesen kilencen éltek, négy felnőtt, és öt gyerek.

A mentőszolgálatosok öt személyt részesítettek orvosi ellátásban, egy tizennégy éves fiatalt kórházba szállítottal három felnőttel együtt.

A tűz eloltása után a tűzoltók áldozatok után kutattak, ekkor találtak rá a négy kisgyerek holttestére, helyi források szerint a legkisebb közülük csupán négy hónapos volt. Egyelőre úgy tudni, hogy a tűz keletkezésekor a gyerekek szülei nem voltak otthon, és a lángok a szobából indulhattak.

A helyi média úgy tudja, a szülők gyakran hagyták magukra a gyerekeket, sokszor ittasan távoztak, és bezárták őket a házba. Egy szomszéd azt nyilatkozta, hogy már jelezte is a problémát a gyerekvédelmi hatóságoknak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS