2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amikor nem elérhető a háziorvos, olyankor az informatikus férje vizsgál és ír fel gyógyszereket egy Brassó megyei városban

2020. január 16. 13:16, utolsó frissítés: 13:16

Az egyik hírtelevízió stábja fedezett fel Predeálon egy férfit, aki bárminemű egészségügyi alapismeret és oklevél nélkül vizsgál betegeket, és ír elő gyógyszeres kezelést a számukra.

A Digi24 azt állítja, hogy a férfi valójában informatikus, a felesége pedig családorvos, és amikor a nő nem tud bemenni a munkahelyére, akkor a férje helyettesíti őt.

A televízió munkatársai értesítették a rendőrséget az esetről, akik vizsgálatot indítottak az ügyben.

A Digi24 azt állítja, hogy a férfi betegszabadságot is szokott adni a betegeinek, és gyógyszereket is felír, de csak olyanokat, amelyeket már korábban felírt a pácienseinek egy rendes orvos, például a felesége, viszont azt hónapról hónapra meg kell újítani.

Egy páciens azt nyilatkozta, hogy tisztában vannak azzal, hogy az informatikus férfinek semmilyen orvosi képzettsége nincsen, viszont ez nem zavarja őket, mivel ugyanazokat a gyógyszereket írja fel nekik, amelyeket minden hónapban amúgy is receptre kell kiváltaniuk.

Az informatikus szakember azt nyilatkozta, ő is tisztában van vele, hogy mivel nincs orvosi végzettsége, ezért nem írhatna fel gyógyszereket, de a helybélieknek szükségük van akkor is orvosra - aki felírja a gyógyszereket - amikor a felesége szabadságon van, ilyen orvost pedig állítása szerint nem találnak. (digi24.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS