2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az EMNP is az egyfordulós polgármester-választásokat támogatja, és Soóst is, ha az pártok fölötti jelöltként indul

2020. január 16. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatót Csomortányi „Karlendítő” István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke. Az eseményen elhangzott: a 2019-es romániai választások tanulságiból kiindulva 2020-ban szükség mutatkozik az új magyar egység kialakítására, melynek kiindulópontja a Néppárt és az MPP fúziója lehet.A Sajtótájékoztatón az EMNP elnöke, a közelgő önkormányzati választások kapcsán elmondta elmondta, hogy amennyiben Soós Zoltán pártok fölötti, közös jelöltként szerepel majd az önkormányzati választásokon Marosvásárhelyen, úgy semmilyen akadályát nem látja annak, hogy a Néppárt is támogassa személyét.

A Néppárt ügyvezető elnöke azt nyilatkozta a választási törvény módosítása kapcsán , hogy egyértelmű magyar érdek az egyfordulós szavazás, valamint a megyei tanácselnökök közvetett megválasztása.

Csomortányi elmondása szerint, az RMDSZ-nek tavaly nem sikerült az erdélyi magyar közösség minden tagját megszólítania.

„Épp ezért – a 2019-es tapasztalatokból kiindulva – idén gyökeresen másként kell eljárnunk. A közelgő önkormányzati és parlamenti választások okán elengedhetetlen a teljes erdélyi magyar összefogás, valamint annak az új magyar egységnek a megteremtése, amelyet a Néppárt vezetőiként már régóta szorgalmazunk”- mondta. (közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS