2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis nem hiszi, hogy lesz bármiféle bizalmatlansági indítvány

2020. január 16. 19:57, utolsó frissítés: 19:57

Klaus Johannis államfő csütörtök este úgy nyilatkozott: "meglehetősen szkeptikusan" fogadta a Szociáldemokrata Párt (PSD) arra vonatkozó bejelentését, hogy bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen, miután a kabinet arról döntött, hogy felelősségvállalással fogadtatja el a kétfordulós polgármester-választás törvényét.


'Mindenki azon frissiben nyilatkozik, és mindenki kifejezi egyetértését vagy egyet nem értését. A bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban őszintén szólva meglehetősen szkeptikus vagyok' - mondta Johannis.

Azt is kifejtette, a kétfordulós polgármester-választás tervezete semmiféle jogszabályba nem ütközik, és több választási lehetőséget biztosít a szavazóknak.

Úgy vélekedett: sem a miniszterelnök, sem más nem garantálhatja, hogy egy esetleges bizalmatlansági indítvány átmegy-e vagy sem. "Nemlétező dologról beszélünk. Ami biztos, az a kormány felelősségvállalása" - mondta az államelnök.

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke csütörtökön úgy nyilatkozott, az RMDSZ-szel együtt bizalmatlansági indítványt fog benyújtani a kormány ellen, miután a kormány közölte, hogy felelősséget fog vállalni a kétfordulós polgármester-választást lehetővé tevő törvényért.

"Első partnereinkkel, az RMDSZ-frakcióval együtt fogunk bizalmatlansági indítványt benyújtani, és mondom én önöknek, hogy ez a bizalmatlansági indítvány célba fog érni" - jelentette ki Ciolacu.

Kelemen Hunor ezt követően úgy nyilatkozott, hogy az RMDSZ meg fogja szavazni az indítványt, de jelenleg nem érdekelt a kormányzásban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS