2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Májusra kész lesz a farakományokat ellenőrző SUMAL rendszer, ígéri a miniszter

2020. január 17. 13:33, utolsó frissítés: 13:39

Costel Alexe tárcavezető egy Facebook-bejegyzésben tette ezt az ígéretet, miután leszögezte: nem igazak azok a terjedő hírek, miszerint 6 hónappal elhalasztotta volna a SUMAL rendszer üzembe helyezését.


A miniszter azt is kifejtette, hogy a fákat szállítók ellenőrzésére kidolgozott rendszernek 2017-től kellene működnie, azonban az előző, PSD-kormány három éven át szabotálta a munkát. Oly mértékben volt alulfinanszírozva az illegális fakitermelés megfékezésére kidolgozott rendszer, hogy lényegében nem lehetett haladni.Costel Alexe arról is beszámolt, hogy a beiktatása utáni első héten összehívta a SUMAL rendszeren dolgozókat, hogy megérthesse, miért késlekednek és mire lenne szükségük az előrelépéshez. Mint írta, minden kért forrást a rendelkezésükre bocsájtott, megduplázta a programozó csapat létszámát, és Bogdan Micut, az applikáció kidolgozóját személyi tanácsadóként alkalmazta.

“Májusra működőképes lesz a SUMAL rendszer, és aki lop, börtönbe kerül, mert elkapjuk!” - nyomatékosította a miniszter. (Facebook, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS