2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izraelbe látogat az államfő

2020. január 17. 13:43, utolsó frissítés: 13:45

Izraelbe látogat Klaus Johannis államfő. A kedden kezdődő háromnapos vizit alkalmával az államfő részt vesz Jeruzsálemben a Nemzetközi Vezetők Fórumának ötödik kiadásán, amelyet idén a holokauszt-áldozatok emlékének és az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulójának szentelnek "Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism" (Emlékezzünk a holokausztra, harcoljunk az antiszemitizmus ellen) címmel - tájékoztat az Államelnöki Hivatal pénteki közleménye.

Az esemény alkalmával Klaus Johannis találkozik izraeli hivatali kollégájával, Reuven Rivlinnel.

A Nemzetközi Vezetők Fóruma, amelyet a Holokauszt Fórum Alapítvány szervez a Jad Vasem Holokauszt Emlékközponttal együttműködésben, Reuven Rivlinnek, Izrael elnökének védnöksége alatt, azt a célt szolgálja, hogy megerősítse az elkötelezettséget a holokauszt emlékezete, valamint az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni globális küzdelem iránt.

"Klaus Johannis részvétele ezen a nemzetközi fórumon beilleszkedik a román állam azon törekvésébe, hogy megerősítse a holokausztról szóló oktatást, a holokauszt emlékének megőrzését, az antiszemitizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet elleni küzdelmet, az európai értékek előmozdítását, a tolerancia, az alapvető jogok és szabadságok melletti kiállást" - fogalmaz a közlemény.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS