2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bocsánatot kért a tanítónőt gyerekek és a sajtó előtt megalázó oktatási miniszter

2020. január 18. 18:46, utolsó frissítés: 18:46

Bocsánatot kért az oktatási tárca minisztere, Monica Anisie, amiért egy iskolalátogatáson a türelmét elveszítve – a sajtó és a gyerekek előtt – megalázott egy tanítónőt.

Az oktatási miniszter szerdán látogatott meg két Ialomița megyei vidéki iskolát. Az egyik településen – Axintele községben – a folyosón az egyik osztályból kiszűrődő zaj miatt (a tanítónő kiabált a gyerekekkel) benyitott az osztályba, hogy felelősségre vonja a tanítónőt: óra közben, a sajtó és a gyerekek előtt, írja a Digi24.

Az oktatási miniszter lépését a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Föderációja (FSLI) egy sajtóközleményben kritizálta. Kiemelték, hogy senki sincs a törvények felett, az Oktatási és Kutatási Minisztérium vezetője sem. Az oktatást szabályozó törvénykönyv 272-es cikkelye tisztázza, hogy az órát nem zavarhatja meg sem nyilvános, sem iskolai hatóság, illetve felvételt csak a didaktikai tevékenységet vezető személy engedélyével lehet készíteni.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy bár lehet, hogy Monica Anisie-t jó szándék vezette, akkor sem megengedett megalázni a nyilvánosság- és kiskorúak előtt egy pedagógust.

„Pedagógiai szempontból nem teszünk ilyet! Még ha a tanítónő meg is emelte a hangját, az lett volna a helyes, ha óra után és nem a gyerekek előtt beszélget el a tanítónővel”, áll az állásfoglalásban, ami szerint egy hatásos, a sajtó előtt megrendezett „előadást” produkált.

Monica Anisie szombat reggel a közösségi médián egy bejegyzésben kért nyilvánosan bocsánatot az esetért. „Jobb lett volna, ha megőrzöm a nyugalmam az interakció alatt, és sajnálatos, hogy abban a pillanatban nem voltam figyelmes a sajtó jelenlétére és a gyerekek kitettségére, amiért elnézést kérek” – írta miniszter.


(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS