2024. április 24. szerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eddig 115 törvényhozó írta alá a bizalmatlansági indítványt

2020. január 20. 08:53, utolsó frissítés: 08:53

A bizalmatlansági indítvány támogatására 115 aláírás gyűlt össze - közölte vasárnap este a Szociáldemokrata Párt ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu.


A PSD ideiglenes elnöke azt követően helyezte kilátásba a bizalmatlansági indítvány benyújtását, hogy Ludovic Orban miniszterelnök január 16-án bejelentette: a kormány felelősséget fog vállalni a kétfordulós polgármester-választást lehetővé tevő törvényért.

Ciolacu vasárnap Târgoviştén tartott sajtótájékoztatót, ahol azt mondta, 115-ön támogatták aláírásukkal a bizalmatlansági indítványt.

Újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, tárgyalásokat folytat Victor Pontával annak érdekében, hogy a Pro Románia párt támogatását is elnyerje. Egyelőre csak a Szociáldemokrata Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség törvényhozói fejezték ki támogatási szándékukat az indítvánnyal kapcsolatban, de még van idő ennek benyújtásáig, tette hozzá Ciolacu. Megerősítette: amennyiben a bizalmatlansági indítvány nem megy át, az alkotmánybíróságon fogják megtámadni a kétfordulós polgármester-választás törvényét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS