2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Florea nem jelent meg a diszkriminációellenes tanácsnál, de megüzente, hogy ő nem diszkriminált

2020. január 21. 15:42, utolsó frissítés: 15:42

Nem jelent meg kedden az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) előtt Dorin Florea, aki ellen a gyerekvállalással kapcsolatos kijelentései miatt indult eljárás a CNCD-nél, számolt be a Marosvásárhelyi Rádió.


Asztalos Csaba tájékoztatta a rádiót, hogy a marosvásárhelyi polgármester egy hivatalos levélben védte az álláspontját, és hangsúlyozta, hogy nem diszkriminálta a roma közösséget azzal a kijelentésével, hogy esetükben szabályozni kellene a gyermekvállalást, ugyanis többen csak a gyermeknevelési pótlék miatt szülnek gyermeket.

Asztalos állítása szerint a polgármester nehezményezte, hogy a CNCD hivatalból eljárást indított ellene, holott nemrég még azt nyilatkozta Florea, hogy tudatában van annak, hogy a CNCD-nek az a feladata, hogy vizsgálódjon és nem zavarja, ha ezúttal is ezt teszik.

Asztalos Csaba közölte a rádióval, hogy legtöbb egy héten belül kell döntést hozniuk az ügyben, de várhatóan már szerdán dönteni fognak az ügyben.

A bukaresti Aresel Civil Platform kezdeményezésére békés tiltakozást tartottak múlt héten Marosvásárhelyen, ahol a polgármester lemondását követelték.(Marosvásárhelyi Rádió/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS