2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Áldását adta az RMDSZ Soós Zoltán független jelölésére

2020. január 22. 16:22, utolsó frissítés: 16:24

Várható volt, de hivatalos is lett: Soós Zoltán függetlenként fog indulni a marosvásárhelyi polgármester-választáson, hiszen mind az Erdélyi Magyar Néppárt, mind Hermann Mark Christian volt városi tanácsos csak ebben az esetben tartották elképzelhetőnek, hogy a Maros Megyei Múzeum igazgatóját támogatni tudják.

Soós a Transindexnek pénteken elmondta, már a legelején megfogalmazta az RMDSZ felső vezetése felé az igényét, hogy függetlenként induljon, akkor Kelemen Hunor szövetségi elnök azt mondta, hogy nem tartja kizártnak, és amennyiben Marosvásárhely érdeke megkívánja, úgy ő nem fog ez ellen fordulni.

“Az igénylésünket hamarosan ismét továbbítjuk az RMDSZ felé, és gondolom, hogy rövid időn belül lesz egy döntés erről, hiszen ez annak az érdekét szolgálná, hogy maximalizálni tudjuk az esélyeket” - vélekedik a jelölt.

Hétvégén érdeklődtünk Hegedüs Csilla szóvivőnél, de akkor még azt mondta, még nincs döntés az ügyben.

Az RMDSZ felső vezetése a Székelyhonnak ma megerősítette: Dorin Florea húszéves marosvásárhelyi polgármesterségének véget vetése érdekében beleegyezését adta abba, hogy a szövetség jelöltje, Soós Zoltán függetlenként induljon. Soós Zoltán. Függetlenként szállhat ringbe a marosvásárhelyiek szavazatáért.

Hegedüs Csilla hangsúlyozni kívánta, hogy a cél érdekében a szövetségi elnökség nem vet gátat Soós Zoltán függetlenedésének. "Számunkra az a legfontosabb, hogy véget vessünk Dorin Florea két évtizedes uralmának, és Marosvásárhely végre felszusszanhasson. Ha helyi szinten az a döntés születik, hogy Soós Zoltán – akárcsak négy évvel ezelőtt – függetlenként induljon, mi támogatjuk"- mondta el.

Soós Zoltánnal amúgy hétvégén készítettünk rövid interjút, ebben arról is beszélt, miért fontos függetlenként indulnia.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS