2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea elveszítette azt a pert, amelyben kérte a Tel Drum-ügyben nyomozó ügyész kivizsgálását

2020. január 23. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

Visszautasította a bukaresti ítélőtábla szerda este Liviu Dragnea arra vonatkozó kérelmét, hogy az Igazságszolgáltatási Felügyelet indítson kivizsgálást az Országos Korrupcióellenes Ügyészség egyik tagja, Alexandra Lăncrănjan ellen, aki a Tel Drum-ügy felelős ügyésze.

A bukaresti sajtóban megjelent információk szerint Dragnea 2018 augusztusában kérelmezte, hogy az Igazságszolgáltatási Felügyelet ellenőrizze le az ellene folyó három büntetőjogi eljárás nyomozati anyagait, Dragnea szerint ugyanis ezek összeállításához felhasználták a legfőbb ügyészség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közötti titkos megállapodást.

A PSD volt elnöke szerint Alexandra Lăncrănjan annak dacára folytatott kivizsgálást ellene a Tel Drum-ügyben, hogy a tett már elévült. Ezen kívül Lăncrănjan információkat szivárogtatott a sajtónak a nyomozásról - állította Dragnea.

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet visszautasította Liviu Dragnea kérelmét. Ezt követően a volt PSD-elnök a bukaresti ítélőtáblához fordult, szerdán azonban utóbbi is elfogadhatatlannak minősítette és elutasította az óvást.(agerpres)

Nyitókép: digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS