2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ciolacu a szenátorokra bízza, hogy kit jelöljenek a szenátus élére

2020. január 23. 13:06, utolsó frissítés: 13:06

A szociáldemokrata párti szenátorok fogják eldönteni, kit jelöl a PSD a felsőház elnöki tisztségébe - jelentette ki a párt ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu, hozzátéve, hogy a PSD-ben már megszűnt az a gyakorlat, hogy egyetlen ember dönt mindenről.

A Realitatea Plusnak adott nyilatkozatában Ciolacu elmondta, a PSD szenátusi frakciója fog dönteni a házelnökjelölt személyét illetően, és ezúttal nem Teodor Meleşcanura fog esni a választásuk, mert ő nem PSD-tag.

A Szociáldemokrata Párt ügyvivő elnöke azt is kifejtette, az alkotmánybíróság döntése nem képezheti vita tárgyát, de Teodor Meleşcanunak joga van látni az indoklást, mielőtt lemondana tisztségéből.

Az alkotmánybíróság szerdán hozta meg arra vonatkozó döntését, hogy Teodor Meleşcanut alkotmányellenes módon választották meg a szenátus elnökévé.

Teodor Meleşcanut 2019. szeptember 10-én választotta meg a szenátus plénuma a házelnöki tisztségbe, 73 támogató szavazattal. Kihívója, Alina Gorghiu (Nemzeti Liberális Párt) 59 voksot kapott. Egy nappal később a Liberálisok és Demokraták Szövetségének elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu bejelentette, több ellenzéki törvényhozó megtámadta az alkotmánybíróságon Meleşcanu házelnöki kinevezését, amelyet akkor a Szociáldemokrata Párt is támogatott.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS