2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Soós visszaadná a Poklos-patak partját a vásárhelyieknek

2020. január 23. 17:52, utolsó frissítés: 17:57

Visszaadná a marosvásárhelyi lakosságnak a Poklos-patak partját Soós Zoltán polgármesterjelölt, aki szerint ma is Ceaușescu rendszerbeli állapotok
uralkodnak a patak környékén.

Szerinte a Marosvásárhelyen áthaladó patak, közel 4 kilométernyi hasznos felületét a lakosság használatába kell adni, javára kell fordítani és erre van is lehetőség.

A tervek szerint a meder teljes hosszában, a Tudor negyedtől a Ligetig, bicikliutat és zöldövezeteket alakítanának ki a győztes választás után. Ezáltal is jelentősen tudnák növelni a folyamatosan eltűnőben lévő zöldterületek mértékét. "A Poklos meder használatával közel 15 ezer négyzetméternyi zöld övezetet hozunk létre. Teret kapunk ezáltal számos kisebb szabadtéri teátrum létrehozására is. A teljes hossz mintegy 25 százalékán, a város különböző szakaszain indokoltnak tartom a parkolóhelyek kialakítását a meder részleges befedésével. A Tudor negyedben, a Hangya (Furnica) lépcső aljában és a központi zónában (a Dózsa György és Szabadság utca szakasza) is van erre lehetőség. Ezáltal mintegy 2000 parkolóhelyet hozunk létre" - írja Soós Zoltán egy közleményben.

Soós elmondása szerint tisztában van vele, hogy a terve hogyan megvalósítható és hogyan lehet anyagi forrást is mellé rendelni. "Ennek kivitelezéséhez szükség van az Országos Vízügyi Hatóság engedélyére. Mivel a hatóságnak Ervin Molnar személyében ismét marosvásárhelyi igazgatója van, bízom abban, hogy a hatóság támogatni fogja ezt a kezdeményezést. A lakosság életminőségének a javítása mindenki számára cél kell legyen. Nekem ez a legfontosabb a jövőben" - írja Soós. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS