2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban szerint csak röhögtetik magukat a szocdemek, ha az Európa Tanácsnál panaszkodnak a kétfordulós polgármesterválasztás miatt

2020. január 23. 18:05, utolsó frissítés: 18:05

Ludovic Orban miniszterelnök szerint a szociáldemokraták "csak röhögtetik magukat" azáltal, hogy panasszal fordultak az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének a tagállamokat monitorozó bizottságához a kétfordulós polgármester-választás miatt, a tervezett törvénymódosítás ugyanis "jót tesz a demokráciának".

Orban úgy véli, a kétfordulós polgármester-választásra való áttérés "nemcsak hogy nem sérti a demokráciát, épp ellenkezőleg: jót tesz a demokráciának", javítja a helyi közigazgatás hatékonyságát, és nagyobb fokú legitimitást kölcsönöz a polgármestereknek.

A miniszterelnök azt mondta, eme álláspontjukat az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének a tagállamokat monitorozó bizottságában is ismertetni fogják.

Ludovic Orban szerint a szociáldemokraták "csak röhögtetik magukat" panaszukkal.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagállamokat monitorozó bizottsága a Szociáldemokrata Párt igénylésére jóváhagyta annak az eljárásnak az elindítását, amelynek során megvizsgálják, sérti-e a demokratikus normákat az Orban-kormány abbéli szándéka, hogy a helyhatósági választások előtt négy hónappal kormányzati felelősségvállalással módosítsa a választási törvényt - közölte egy héttel ezelőtt Titus Corlăţean PSD-s szenátor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS