2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem térhet vissza a városházára Marosvásárhely leváltott alpolgármestere, Makkai Gergely

2020. január 26. 16:09, utolsó frissítés: 16:09

Elutasították Makkai Gergely, Marosvásárhely leváltott alpolgármesterének fellebbezését a Marosvásárhelyi fellebbviteli bíróságon - írja a Székelyhon.

Ezzel a leváltott alpolgármester ugye még nem zárult le, ugyanis Makkai két kerestet is benyújtott a Maros Megyei Törvényszékre. Az egyikben azt kérte, hogy semmisítsék meg a lemondatásáról szóló hely tanácsi határozatot, míg másikkal azt szerette volna elérni, hogy amíg ebben végleges döntés születik, függesszék fel a határozatot.

Utóbbit első körben a törvényszék még tavaly december elején tárgyalta, és elutasította azt. Makkai Gergely fellebbezett a döntés ellen. Eredetileg úgy volt, hogy a fellebbezést február elején tárgyalja a bíróság, de végül előre hozták a hét végére, és döntöttek: megalapozatlannak tartották a fellebbezését.

Ez a döntés azt jelenti, hogy Makki Gergely egyelőre nem térhet vissza alpolgármesterként a marosvásárhelyi városházára. A másik ügyben, a lemondatásáról szóló határozat megsemmisítésében, még nem született döntés, az első tárgyalás január 29-re tűzte ki a bíróság, de a törvényszéki írnokok sztrájkja miatt ez még elhúzódhat.(szekelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS