2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

FRISSÍTVE: Egy Kolozsvárra érkezett nőről azt hitték, hogy megfertőződött koronavírussal, de kiderült, hogy nem

2020. január 28. 16:23, utolsó frissítés: 18:42

A fertőző betegségek kórházába szállítottak egy nőt, aki repülővel érkezett kedden Kolozsvárra, és fennállt a gyanú, hogy esetleg megfertőződhetett koronavírussal.

Tudorel Lupoaiei, a reptér operatív igazgatója közölte, az utas Varsóból érkezett Kolozsvárra, és ismereteik szerint korábban a koronavírussal fertőzött helyeken (Délkelet-Ázsiában) fordult meg. A reptér értesítette a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóságot és a rohammentőket - közölte Lupoaiei.

A nőt a fertőző betegségek kórházába szállították kivizsgálásra.

Az üggyel foglalkozó egészségügyi források azt nyilatkozták, hogy a szóban forgó utasnak semmiféle tünete nem volt, ami koronavírussal való fertőzöttségre utalna.

Frissítés: Az orvosok nem tartják valószínűnek, hogy koronavírussal fertőzött lenne a Varsó-Kolozsvár járattal érkező nő

Valószínűtlen, hogy koronavírussal lenne fertőzött a Varsó-Kolozsvár repülőjárat azon utasa, akit emiatt a gyanú miatt a fertőző betegségek kórházába szállítottak – közölte a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság.

Az intézmény tájékoztatása szerint kedden a Varsó-Kolozsvár járattal érkező egyik utas esetében felmerült a gyanú, hogy kapcsolatba lépett egy koronavírussal fertőzött személlyel. Riasztották a repülőtér személyzetét, a gépet garázsba zárták, az utast pedig megelőző jelleggel a fertőző betegségek kórházába szállították, ahol megelőző intézkedésként 14 napot kell töltenie, annak dacára, hogy semmiféle tünete nincs. A nőt kivizsgálják. Az eddigi jelek alapján az orvosok nem tartják valószínűnek, hogy az illető koronavírussal fertőzött lenne.

A járat 57 utasát megfigyelés alatt fogják tartani, és megkérték őket, hogy gyanús tünetek esetén azonnal hívják az 112-es sürgősségi számot, hogy mielőbb kórházba szállítsák őket.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS