2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szenátus munkaügyi bizottsága negatívan véleményezte a gyermekpénz megduplázásának elhalasztását szorgalmazó tervezetet

2020. január 28. 19:59, utolsó frissítés: 19:59

A szenátus munkaügyi bizottsága kedden negatívan véleményezte azt a sürgősségi rendelettervezetet, amely révén a kormány augusztus 1-jéig halasztaná a gyermeknevelési pótlék megduplázását.

A döntést egyöntetű szavazással hozta meg a szakbizottság hat jelenlevő, egyébként mind szociáldemokrata tagja. A tervezet bizottsági megvitatásán ugyanis a hatalom egyetlen szenátora sem volt jelen.

Ion Rotaru, a bizottság elnöke azt mondta: a halasztást azért kell elutasítani, mert ez 3,6 millió gyerek jogát sérti.

„Azt gondolom, hogy a kormánynak ez az itt a piros, hogy a piros jellegű játéka a nyugdíjakkal, bérekkel és juttatásokkal, bizalmatlansági és bizonytalansági hangulatot kelt az emberekben” – hangoztatta az elnök, aki bírálta a hatalom képviselőit, hogy meg sem jelentek a vitán.

A kormány január 16-án adott ki egy sürgősségi kormányrendeletet, amely a gyermekpénz megduplázását előíró törvény életbelépését augusztus 1-jére halasztja.

A szenátus a héten, rendkívüli ülésszakon tárgyalja a gyermekpénz megduplázásáról szóló törvény hatálybalépését augusztus 1-jére halasztó sürgősségi kormányrendeletet.

Az ügyben a szenátus az első megkeresett ház.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS