2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ciolacu szerint 5-6 szavazat hiányzik a bizalmatlansági indítvány sikeréhez

2020. január 30. 10:20, utolsó frissítés: 10:20

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt ügyvivő elnöke egy szerda esti interjúban úgy nyilatkozott: 5-6 szavazat hiányzik ahhoz, hogy célba érjen a bizalmatlansági indítvány, ezért tárgyalásokat folytatnak más pártbéli törvényhozókkal is.


„Napjaink Európájában egyetlen kormány sem engedte meg magának, hogy ilyen kevés idővel a választások előtt megváltoztassa a választási törvényt, függetlenül attól, hogy milyen választásokról beszélünk. Jelen esetben éppen a helyhatósági választásokról van szó. A demokrácia harminc esztendeje alatt Romániában egyetlen kormány se engedte meg magának, hogy saját érdekeitől vezérelve módosítsa a választási törvényt. Ez a legsúlyosabb krízis, amelyet a hatalommal való visszaélés okozott” - fejtette ki Ciolacu az Antena 3 televíziócsatornának adott interjúban.

A PSD ideiglenes elnöke azt is elmondta, a nap folyamán benyújtják a bizalmatlansági indítványt. Véleménye szerint jelenleg 5-6 szavazat hiányzik ahhoz, hogy az indítványt elfogadja a parlament.

Ciolacu szerint vannak PSD-n kívüli parlamenti képviselők, akik csatlakozni kívánnak a frakcióhoz, velük tárgyalások folynak.

„Bízom benne, hogy célba fog érni ez a bizalmatlansági indítvány” - jelentette ki. (agerpres)

Nyitókép: Playtech.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS