2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vincze Loránt állítja össze a Brexit kapcsán az uniós polgárok jogairól szóló jelentésrészt

2020. január 30. 18:13, utolsó frissítés: 18:13

Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője felel az uniós polgárok Egyesült Királyságbeli jogait és az Egyesült Királyság állampolgárai uniós jogait tartalmazó jelentés összeállításról abban a bizottságban, amely a britek és az EU közötti együttműködés kereteit rendezi az Európai Parlament részéről.

Szerdán az Európai Parlament jóváhagyta a Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről szóló megállapodást. Az Európai Tanács írásbeli jóváhagyását követően Nagy-Britannia pénteken, brüsszeli idő szerint éjfélkor kilép az Európai Unióból.A kilépést követően az Európai Bizottság és az Egyesült Királyság közötti tárgyalási folyamat folytatódik, hiszen ki kell dolgozni egy megállapodást a kétoldalú kapcsolatokat illetően többek között a kereskedelem szabályozásáról, az igazságügyi együttműködésről, gyógyszer-szabályozási, környezetvédelmi, biztonságpolitikai kérdésekről, adatvédelemmel kapcsolatos kérdésekről stb.

Vincze Loránt, EP-képviselőVincze Loránt, EP-képviselő


Ebbe a tárgyalási folyamatba az Európai Parlament is bekapcsolódik. Ugyanazon szakpolitikák mentén létrejön egy csoport az Európai Parlamentben, amely az Egyesült Királysággal való viszony kialakításán dolgozik. Ennek keretében az uniós állampolgárok Egyesült Királyságbeli jogaival és az Egyesült Királyság állampolgárainak uniós jogairól szóló részt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) részéről Vincze Loránt fogja összeállítani. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS