2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az ALDE nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt

2020. január 30. 18:19, utolsó frissítés: 18:19

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) támogatja a kétfordulós polgármester-választást, és nem fogja megszavazni a Szociáldemokrata Párt (PSD) által benyújtott bizalmatlansági indítványt - szögezte le csütörtökön Călin Popescu-Tăriceanu.


Az ALDE elnöke egy Facebook-bejegyzésben azt írja, a polgármesterek két fordulóban történő megválasztása "valós legitimitást" kölcsönöz az elöljáróknak, ez a választási mód "a demokratikus normalitáshoz való visszatérést" jelenti. "Emellett kissé megtöri azoknak a nagy pártoknak a hegemóniáját, amelyek kitalálták az egyfordulós választást" - érvel Facebook-bejegyzésében Tăriceanu.A pártelnök szerint ugyanakkor a választási törvény felelősségvállalással való módosításával a Nemzeti Liberális Pártnak gyakorlatilag az előre hozott választások kieszközlése a célja, és ezáltal - véli Tăriceanu - válsághelyzetet idéz elő, amely megbénítja az országot és elriasztja a befektetőket.

"Az előre hozott választások érdekében kirobbantott politikai válság súlyos hatással lehet a gazdaságra. A kormánynak inkább stabilitásra és gazdasági növekedésre kellene törekednie, nem válsághelyzetet előidéző politikai játszmákkal kellene foglalkoznia" - áll a bejegyzésben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS