2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

RMDSZ: elfogadhatatlan mindennemű gyűlöletkeltés, ami más emberek vagy embercsoportok ellen irányul csupán a bőrük színe miatt

2020. január 30. 21:20, utolsó frissítés: 21:32

Megszólalt az RMDSZ a ditrói események kapcsán - írja a Kolozsvári Rádió. A rádió szerint a Szövetség álláspontja az, hogy a ditrói pékek legális munkavállalók, akik után munkaadóik adót fizetnek. Ezek az emberek dolgoznak, betartják az ország törvényeit.


"Elfogadhatatlannak tartunk mindennemű gyűlöletkeltést, ami más emberek vagy embercsoportok ellen irányul csupán a bőrük színe miatt vagy azért, mert más nyelvet beszélnek" írják a közleményben.

A Szövetség szerint sürgősen véget kell vetni a félretájékoztatásnak és uszításnak, és az RMDSZ helyi vezetői ezen dolgoznak: "tájékoztatnak és mediálnak. Mindenkit nyugalomra intünk, ne engedjünk az uszításnak" - zárul a közlemény.

A napokban bejárta a hazai magyar és román nyelvű médiát, és nemzetközi visszhangot is kapott az, hogy a Hargita megyei Gyergyóditróban a helyi közösség egy része két Srí Lankából származó pék ellen fordult, akik kénytelenek voltak elköltözni a faluból. Az eset kapcsán szombatra a helyi polgármester lakossági fórumot hirdetett meg.
(kolozsvariradio)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS