2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közvéleménykutatás: 50 százalék közelében a PNL támogatottsága

2020. február 03. 13:08, utolsó frissítés: 13:10

Egy vasárnapi parlamenti választáson a PNL a szavazatok 47.7 százalékát szerezné meg, míg a PSD-re a választók 20,6 százaléka szavazna - derül ki az IMAS közvélemény-kutató felméréséből, amelyet az Europa FM megbízásából, 1007 ember megkérdezésével, január 13-31. között végeztek.

A két említett párton kívül még az USR érné el a bejutáshoz szükséges 5 százalékot, a Mentsétek meg Romániát Szövetség 12,4 százalékot kapna a hétfőn publikált felmérés szerint. Az RMDSZ támogatottságát 4,7 százalékra mérték, de a hasonló telefonos közvélemény-kutatások rendre alul mérik a szövetség támogatottságát. A felmérés hibahatára 3,1 százalék.

IMAS közvélemény-kutatás
Infogram


Mindhárom bejutási küszöböt elérő párt minimálisan növelte a támogatottságát a hasonló decemberi felméréshez képest, egy hónappal ezelőtt a PNL támogatottsága 45 százalék volt, a PSD 18,5 százalékon állt, míg az USR a szavazatok 11,5 százalékát szerezte volna meg. A legnagyobb visszaesést a Pro Románia könyvelhette el, a Victor Ponta vezette alakulat egy hónappal ezelőtt még 6,4 százalékkal magabiztos megugrotta a bejutáshoz szükséges arányt, míg a januári felmérések szerint 3,8 százalékon van.

A fent említett számok a biztos szavazók arányát jelölik. A megkérdezettek 4 százaléka mondta azt, hogy nem szavazna, míg 18 százaléka nem tudja vagy nem válaszolt a kérdésre. (europafm.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS