2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kómába esett egy négyéves kisgyerek, miután engedély nélkül elaltatták egy fogászaton

2020. február 11. 15:38, utolsó frissítés: 2020. február 12. 19:54

Egy négyéves kisgyerek kómába esett Pitești-en, miután egy fogászati eljárás során teljes altatást alkalmaztak - írja a Hotnews.


Az eset nagy sajtónyilvánosságot kapott a román médiában, minekutána megszólalt az Egészségügyi Minisztérium is, és jelezte, hogy a fogorvosi kabinetnek nem volt engedélye teljes anesztéziát alkalmazni, így gyakorlatilag egészen biztos, hogy megszegték a szabályokat.

Erre a következtetésre jutott az Argeș Megyei Közegészségügyi Igazgatóság is, amely az eset következtében húszezer lejes büntetést rótt ki az orvosi rendelőre.

A hírek szerint a kisgyerek állapota válságos, jelenleg a bukaresti Grigore Alexandrescu Gyerekkórházban kezelik, az altatás után kis idővel ugyanis szívrohamot kapott, ezek után internálták előbb a pitești-i, majd a bukaresti kórházba.

Ahhoz, hogy teljes érzéstelenítést végezzenek el a páciensen, az orvosi intézetnek rendelkeznie kell egy intenzív anesztéziás és terápiás részleggel. A kisgyerekeken történő műtéti beavatkozásoknál egyébként gyakran alkalmazzák az altatást, hogy a páciensek mozdulatlanok maradjanak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS