2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kolozsváron nyílik az első kutyaterápiás klinika autisták számára

2020. február 14. 09:34, utolsó frissítés: 09:55

A Psy Plus klinika az autizmus spektrum zavarral élő gyermekeknek és felnőtteknek, illetve más speciális igényű személyeknek egyaránt segítséget nyújt.


A klinika munkatársai multidiszciplináris tevékenységet folytatnak, ugyanakkor a mentálhigiénés szakemberek mellett 7 terápiás kutya is besegít a kezelésben. A kínált szolgáltatások közé tartozik a szokásos terápia (kognitív viselkedésterápia, beszédterápia) és az állatok által nyújtott terápia.

A terápiás kutyák motiváló szerepet töltenek be, segítve az autizmussal élőket a felmerülő akadályok könnyebb leküzdésében. Számos kutatás szól arról, hogy az állatokkal való interakció csökkenti a kortizol (stresszhormon) szintet és növeli az oxitocin termelést, ami a jókedvért és a pihenésért felel. A kutyák jelenlétében a kezelés kellemesebb élmény a betegek számára, és az eredmények gyorsabban mutatkozhatnak. Továbbá az autizmussal élő gyermekek esetében a terápiás kutyák megkönnyítik a társas kapcsolatok és az interakció kialakulását. (presaSM.ro, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS