2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Nem szavazunk bizalmat a második Orban-kormánynak

2020. február 14. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) nem fog bizalmat szavazni a második Orbán-kormánynak, jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, az alakulat elnöke pénteken, rámutatva, "nevetséges" a jelenlegi politikai helyzet, mivel olyan kormányfőt jelöltek ki, akit még saját pártja sem szavaz meg.

"Nem fogunk bizalmat szavazni a második Orban-kormánynak. Nem szavazzuk meg, mert olyan helyzetben vagyunk, amely enyhén szólva nevetséges. Van egy államelnökünk, aki előre hozott választásokat akar, és egy olyan miniszterelnököt, aki nem szerzi meg a bizalmi voksot a parlamentben. Ez teljesen rendhagyó. Ilyen nincs. Az államelnök, alkotmányban leszögezett szerepe értelmében, megoldani hivatott a politikai válságokat, nem elmélyíteni azokat. A kinevezés azonban mélyíti a válságot, mert tudjuk, hogy a PNL nem fogja megszavazni saját kormányfőjét' - nyilatkozta Tăriceanu a Gândul live-nak.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy egy olyan kormányfő kinevezése, akit saját pártja sem szavaz meg, "sértő a parlamentre nézve is".

Tăriceanu szerint "nem sok olyan személy létezik, aki vállalná azt", amit Ludovic Orban, és Orban valószínűleg fejet hajtott a Cotroceni-palota és a pártja irányából érkező nyomás előtt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS