2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ciolacu szerint a PNL törvényesítette a választási turizmust, ezért a Nép Ügyvédjéhez fordulnak

2020. február 15. 10:50, utolsó frissítés: 10:52

A Szociáldemokrata Párt (PSD) 'sürgősen' a Nép Ügyvédjéhez fordul, miután az előre hozott választásokról szóló sürgősségi kormányrendelettel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 'a választási csalások paradicsomává' változtatta Romániát - jelentette be pénteken Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.

"A PNL ma törvényesítette a választási turizmust! Jogellenes rendelet, a törvényhozási tanács negatív véleményével, amely Romániát a választási csalások paradicsomává változtatja! Ez a demokrácia kicsúfolása! (...) Sürgősen a Népi Ügyvédjéhez fordulunk, hogy akadályozza meg a visszaélések és törvénytelenségek ezen sorozatát! Az alkotmánybíróságnak le kell állítania a PNL által törvényesített választási turizmust"- írta Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

Kijelentette: Ludovic Orban megsértette a jogállamiságot, és "jelenlegi pozícióját kizárólag a PNL érdekeinek kiszolgálására használta".

"Semmi a románok érdekeiben. Mindaddig, amíg bárki, bárhol szavazhat, mi a garancia arra, hogy a képviselőket helyesen választják meg? Helyes-e, hogy egy bukaresti döntsön Brassó képviselőjéről? Vagy fordítva?" - vetette fel Ciolacu.

Az szenátus honlapja szerint, az előre hozott választásokról szóló, a kormány által február 5-én elfogadott sürgősségi kormányrendeletet, pénteken iktatták a felsőházban, mint az első megkeresett jogalkotási fórumban.

Miután megküldték a szenátusnak, a rendkívüli kormányrendelet megjelent a Hivatalos Közlönyben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS