2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Források: kórházba utalják az előzetes letartóztatásban levő Sorina Pinteát

2020. március 02. 12:55, utolsó frissítés: 12:55

Beutalják a bukaresti Szent Mária kórházba kivizsgálásra Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, aki ellen bűnvádi eljárás indult vesztegetés elfogadása miatt, és jelenleg előzetes letartóztatásban van - nyilatkozták a nyomozáshoz közel álló források.

A fővárosi rendőrség sajtóosztályának hétfői közleménye arról tájékoztat, hogy a bukaresti 1-es számú fogda orvosa javasolta "az egyik fogva tartott személy" kórházba szállítását, hogy megfelelő szakellátásban részesüljön.

Az Antena 3 televízió vasárnap este közzétette az igénylést, amelyben Sorina Pintea a kórházba szállítását kérte, egészségi állapotának rosszabbodására hivatkozva. Kérelmében azt is megjegyzi, hogy korábban egy autoimmun betegséggel (idiopátiás dermatomyositis - interstitialis tüdőbetegség) diagnosztizálták, és kezelés alatt áll.

Az igénylésből az is kiderül, hogy vasárnap mentőt hívtak hozzá, kapott glükózt intravénásan, ketoprofent és egy fájdalomcsillapítót, illetve EKG-vizsgálatot is végeztek, az illetékesek azonban nem találták indokoltnak a kórházba szállítását.

Sorina Pintea 30 napos előzetes letartóztatásáról szombat este döntött a bukaresti törvényszék. A volt egészségügyi minisztert vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. (agerpres)

Nyitókép: Epoch Times

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS