2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Expanzióban a román autópiac

2004. július 20. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Az idei első félévben 32%-al nőtt a Romániában eladott gépjárművek száma – derül ki az autógyártók és -importőrök egyesülete által közzétett adatsorból. A legjelentősebb növekedés a személygépkocsik piacán történt. Az egyesület szerint a nagyobb kereslete egyértelműen az autóvásárlás jobb támogatási feltételeinek köszönhető, nem pedig a lakosság vásárlóereje növekedett.


Az idén eladott gépjárművek száma eléri a 80 ezret, ebből 63 ezer személygépkocsi volt. Ugyanakkor a gyártás és az import is emelkedett. Romániában 46,5 ezer személyautót gyártottak, ami közel 50%-os növekedést jelent a tavalyihoz képest, tehergépkocsikból 22,6%-al készült több az idén. Az export területén is látványos növekedés tapasztalható: személygépkocsik esetében 140%-os volt az ugrás.

A legkeresettebb márka továbbra is a Dácia, több mint 24 ezer eladott darabbal, amit a Daewoo követ 14 ezerrel. A Renault, a Skoda, a Peugeot, a Volkswagen és a Ford jelentősen lemaradva, 1.200 és 4.700 közötti eladásokkal következnek a listán. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS