2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Koronavírus: karantén alá vonták a petrozsényi kórházat, miután egy betegről kiderült, hogy fertőzött

2020. március 11. 12:51, utolsó frissítés: 13:01

Járványügyi vizsgálatot indítottak a petrozsényi kórházban, miután kedden este kiderült: pozitív lett az egyik beutaltjuk koronavírus-tesztje. A 26 éves nő március 1-jén tért haza Olaszországból.


A helyi egészségügyi hatóságok szerint kapott felvilágosítást a határnál, továbbá a Hunyad Megyei Közegészségügyi Hatóság is értesítette, hogy 14 napig otthoni karanténban kell maradnia. A nő azonban – derékfájdalmakra panaszkodva – felkereste a petrozsényi kórházat, ahol beutalták.

Mivel március 6-án belázasodott, mintát vettek tőle és kiderült, koronavírussal fertőzött. A szabályszegés miatt megbüntették 10 ezer lejre, és átszállították a temesvári járványkórházba. A petrozsényi kórházban jelenleg járványügyi vizsgálatot folytatnak annak pontos felderítése érdekében, hogy kikkel kerülhetett kapcsolatba a fertőzött páciens.

A kórházat karantén alá vonták, azokat a betegeket pedig, akik érintkezésbe kerülhettek a koronavírusos nővel, nem engedik ki mindaddig, amíg meg nem bizonyosodnak arról, hogy nem kapták el a fertőzést. Az orvosok esetleges karanténba helyezéséről még nem döntöttek, ezzel kapcsolatban a járványügyi vizsgálat lezárulta után határoznak. (digi24.ro, hírszerk.)

Nyitókép: Avantul Liber

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS