2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Koronavírus: március 16-tól a 70-es évekbeli tévésulit indítják újra a diákok számára

2020. március 12. 19:59, utolsó frissítés: 20:31

A tanügyminisztérium megállapodott az állami tévétársasággal (TRV) arról, hogy amíg a járványveszély miatt zárva tartanak az iskolák, a tévén keresztül tartsanak tanórákat. Ez nem előzmény nélküli Romániában, hasonló távoktatási program futott a '70-es években is.


A modern eszközöket sem hagynák figyelmen kívül, a szaktárca levélben javasolta a tanfelügyelőségeknek, hogy használjanak fel bármely elérhető eszközt arra, hogy a diákokat oktassák a kényszerszünetben. A pedagógusok figyelmébe ajánlotta például az ingyenes G Siute for Education és az Office 365 A1 programot.

A tévés oktatás a tanügyminisztérium szerint elsősorban a 8. és 12. osztályosoknak szól majd és március 16-án indul, reggel 9-től a nyolcadikosoknak szóló román- illetve matekórával. Az órákat a köztévé stúdiójában tartják majd elismert pedagógusok. A kurzusok ugyanakkor elérhetőek lesznek a tévé youtube-csatornáján, valamint az intézmény honlapján is. Magyar nyelvű távoktatásról egyelőre nem szólnak a hírek. (edupedu.ro, hotnews.ro, hírszerk.)

Fotó: Cyntygisel/pixabay.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS