2021. február 28. vasárnapElemér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Koronavírus: ennyit változott a helyzet csütörtök délutántól péntek délutánig

2020. március 13. 17:09, utolsó frissítés: 17:09

A Facebook-oldalán közölte a belügyminisztérium a koronavírus-járvány romániai helyzetével kapcsolatos péntek délutáni állapotokat. Ennyit változott a helyzet csütörtök óta:
Pénteken délután 16 óráig 75 személynek lett pozitív a koronavírus tesztje Romániában. Ez a szám csütörtökön délután 49 volt. A koronavírussal megfertőzött személyek kolozsvári, jászvásári, bukaresti, konstancai, temesvári és craiovai kórházakban állnak kezelés alatt. A legtöbb fertőzött személyt Bukarestben tartják megfigyelés alatt, szám szerint 27-et, ez héttel több mint csütörtök délután.

Románia területén intézményes karanténba 2.298 személy került be péntek délutánig, ez a szám csütörtök délután még 1.556 volt. Ezekről a személyekről egyelőre nem tudni, hogy megfertőződtek-e a kórral.

Pénteken 13.723 személy volt otthoni elkülönítés alatt, itt is tapasztalhatunk növekedést a csütörtök délutáni állapotokhoz képest, akkor ez a szám 13.646 volt.

Romániában 2.545 tesztet végeztek el, ebből 2.470-esetben negatív lett az eredmény. Csütörtökön délután még csak 1.921 elvégszett teszt eredményét lehetett tudni.

Pénteken délutánig 32 személy ellen indult hatósági eljárás a járvánnyal kapcsolatos hatósági szabályok be nem tartása miatt (ez néggyel több mint csütörtökön), valamint 3 személy ellen kezdeményeztek büntetőjogi eljárást a hatóságok félretájékoztatása miatt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS