2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Túllépte a 100-at a romániai fertőzöttek száma

2020. március 14. 16:59, utolsó frissítés: 19:37

Pozitív lett a koronavírustesztje egy Hunyad megyei képviselőnek, Déva polgármesterének és városmenedzserének, ezzel 102-re nőtt a romániai fertőzöttek száma - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).


A GCS közleménye szerint Lucian Heiuş liberális képviselőről, Florin Oancea polgármesterről és Adrian David Nicolae városmenedzserről van szó.

A 101. fertőzöttel a harmadik fokozatába (101 - 2000 fertőzött) lépett a járvány Romániában, amely 'a vírus széles körű, folyamatos terjedését' is jelenti, amely jelentős nyomást fejt ki az egészségügyi rendszerre.

A hatóságok közölték, hogy már alkalmaznak néhányat a koronavírus-járvány harmadik fokozatának kihirdetésekor esedékes intézkedések közül.

A tájékoztatásban kiemelik, az eddigi fertőzöttek esetében nyomon követhetők a kontaktszemélyek, a megyei közegészségügyi igazgatóságok járványügyi vizsgálatokat folytatnak mindazoknak az azonosítására, akik kapcsolatba kerülhettek a fertőzöttekkel. Halálos áldozatai nincsenek még a koronavírusnak Romániában - hangsúlyozzák.

A járvány harmadik fokozatában esedékes, de már ennek kihirdetése előtt gyakorlatba léptetett intézkedések közé tartozik az emberek közötti személyes kapcsolatfelvétel és a kollektív tevékenységek korlátozása, a világjárványra vonatkozó felkészülési terv alkalmazása, az utazások bejelentésének kötelezettsége.

Az országos vészhelyzeti bizottság az elkövetkezőkben felülvizsgálja az eddigi intézkedéseket, néhány esetében szigorítások várhatók, illetve újabbakat vezetnek be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében - áll még a közleményben.
A Transindex folyamatosan frissülő térképén mutatjuk, hogy hol találtak eddig koronavírus eseteket Romániában.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS