2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb szigorú intézkedések: 50 személynél több nem lehet egy helyiségben!

2020. március 14. 17:50, utolsó frissítés: 2020. március 15. 10:42

Betiltotta az 50 fő feletti létszámú eseményeket a belügyminisztérium, ennek fényében semmilyen sport-, vallási-, kulturális vagy egyéb találkozót nem szabad megszerbezni belterületen, amely meghaladná a fenti számot, beleértve kereskedelmi helyiségeket is.


A belügyminisztérium a fitnesztermeket, a balneológiai kezeléseket, SPA-helyiségeket, kozmetikai szalonokat, szerencsejáték-termeket és kaszinókat emelte ki.

A belügyminisztérium ugyanakkor ajánlásokat fogadott el a postások és közművesítési vállalatok emberei számára, hogyan járjanak el, ha otthoni karanténban levő személyekhez kénytelenek kiszállni: tartsák a megfelelő, másfél méteres távolságot a kliensektől, és kérjék meg azt, hogy viseljen védőmaszkot, amennyiben nem látják rajtaUgyanakkor a belügyminisztérium megjegyzi, hogy azok a kamionsofőrök, akik nem a vörös vagy sárga színnel jelölt veszélyes övezetekből érkeznek az országba, nem kell otthoni karanténba menjenek, ugyanakkor a határon minden sofőrt megvizsgálnak orvosi csapatok, és ha a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatják, akkor karanténba helyezik őket. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS