2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A belügyminiszter tanácsadója szerint a szükségállapot alatt az élelmiszerek árusítását nem korlátozzák, az országot nem zárják le

2020. március 15. 12:32, utolsó frissítés: 15:49

Traian Berbeceanu, Marcel Vela belügyminiszter tanácsadója a Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben arról ír, hogy az élelmiszereket továbbra is ugyanúgy be lehet majd szerezni, mint ahogy a szükségállapot előtt.


A g4media román nyelvű portál szerint a hatóságok egész éjszaka megbeszélést folytattak a szükségállapot procedúrájáról, majd egyöntetű döntés született arról, hogy az intézkedéseket fokozatosan vezetik be.

A fent említett forrás szerint egyes javaslatok szerint megtiltanák majd a bizonyos települések közötti mozgást is, de azt csak kifejezetten akkor, ha valahol robbanásszerűen nő az igazolt fertőzöttek száma. Ugyanakkor a nagyon forgalmas helyeket lezárják, mint ahogyan más országokban is tették a hatóságok.A szervek által meghatározott javaslatokat a miniszterelnöknek kell benyújtania, hogy bekerüljön az elnök által kiadott rendeletbe, amellyel a szükségállapotot hivatalosan kihirdetik. (g4media, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS