2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A MedLife magánklinika köszöni szépen, de nem kér a koronavírusból

2020. március 16. 11:01, utolsó frissítés: 11:01

Az ország legnagyobb magánklinika-hálózata, a MedLife úgy döntött, hogy nem fogadnak légzőszervi megbetegedéssekkel jelentkező pácienseket. Mindezt arra hivatkozva jelentették be, hogy megőrizzék a hozzájuk forduló többi beteg biztonságát.


A döntést - miszerint nem végeznek akut légzőszervi problémákkal kapcsolatos vizsgálatot - akkor jelentették be, amikor már ötven igazolt koronavírussal történő megbetegedést regisztráltak az országban, és várhatóan hiány lesz a közeljövőben az orvosokból is.

"A nagyszámú megkeresés miatt, amelyek akut légzőszervi rendellenességekkel vannak kapcsolatban, úgy döntöttünk, hogy egy határozott időszakra megszüntetjük az efelé vizsgálatokat, és ezzel megóvjuk a más rendellenességekkel hozzánk forduló páciensek biztonságát. A 18 éven alatti gyerekek esetében a vizsgálatok tovább fognak folyni" - írták a közleményben.

Azt is hozzátették, hogy a MedLife normális programmal működik ezentúl is, az Országos Közegészségügyi Intézmény ajánlásainak és döntéseinek megfelelően. A MedLife-nak 6600 alkalmazottja van országszerte.

Néhány hete egyébként éles vitát váltott ki, amikor a PNL-kormány úgy döntött, hogy az országos egészségügyi programokra szánt állami pénzből részesülhetnek a magán egészségügyi intézmények is.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS