2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Önkéntes orvostanhallgatók segítenek bevásárolni a kolozsvári időseknek és betegeknek

2020. március 16. 11:32, utolsó frissítés: 15:38

Hétfőtől kezdődően a kolozsvári orvostanhallgatók szervezete (OSM Cluj) Kolozsváron maradt önkéntesei felajánlják segítségüket az idős és beteg lakosoknak a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt.
A diákok vállalják, hogy a szükséget szenvedő idősek helyett kérésre bevásárolnak, hogy nekik ne kelljen zsúfolt helyeken megfordulniuk, ahol többszörösen ki lennének téve a fertőzésveszélynek. A diákok cserébe nem várnak el útiköltségtérítést, a megvásárolt termékeket pedig a vásárlást követően kell majd kifizetniük a rászorulóknak a lakhelyükön.

Hogyan lehet elérni őket?

Aki igénybe szeretné venni a segítséget, annak össze kell állítania egy bevásárlási listát, majd tárcsáznia kell a 0765508113-as telefonszámot, ahol reggel 8 és déli 12 óra között leadhatja a rendelést. A megrendelt dolgokat délután 16 és este 20 óra között szállítják ki a megrendelők címére.

Mik a feltételek?

A bevásárló listáknak észszerű mennyiséget kell tartalmazniuk, és csak a legszükségesebb dolgok kerülhetnek bele. Arra kérik a rászorulókat, hogy amennyiben lehetséges, ne rendeljenek nagy mennyiségben flakonos vizet, mivel a kolozsvári csapvíz is alkalmas az emberi fogyasztásra.

Az akció március 31-ig tart, viszont ha a helyzet úgy kívánja, akkor meghosszabbítják az időtartamot. Az akciót szigorúan a központi hatóságok rendeleteinek megfelelően hajtják végre. A diákok esetleges költségeit egy gyermekgyógyászati egyesület fogja megtéríteni. Csupán a szükséget szenvedő és beteg, idős emberek kéréseit tudják teljesíteni az önkéntesen, mások kéréseit nem veszik figyelembe.

A MIÉRT is önkénteseket toboroz, hogy segítsenek a szükséget szenvedőkön a járvány idején. Mi pedig ebben a cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogyan lehet segíteni úgy, hogy ne ártsunk közben.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS