2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Koronavírusos lett a dévai polgármester, egy időre bezár a hivatal

2020. március 16. 12:16, utolsó frissítés: 13:37

Hétfőtől ideiglenesen bezár a dévai polgármesteri hivatal és a hivatal alárendeltségébe tartozó több intézmény is, miután kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje Florin Oancea polgármesternek és Adrian David városmenedzsernek. Az eset miatt a hivatal és a többi intézmény mintegy 600 alkalmazottja került otthoni elkülönítésbe, az ő teszteredményeik még nem nincsenek meg.


Pogocsán Ferdinánd-Zoltán dévai alpolgármester azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hogy várják az alkalmazottak eredményeit, a polgármester pedig 14 napig Temesváron került orvosi felügyelet alá, ugyanúgy mint a városmenedzser.

„Beszéltem a polgármesterrel vasárnap este, jó az egészségi állapota. Jól érzi magát, nincs láza, nem köhög”- nyilatkozta az alpolgármester, aki elmondta, hogy ő is otthoni elkülönítésben van és várja a koronavírus-teszt eredményét.

Elmondása szerint nem kívánták sem a város polgárait, sem az alkalmazottakat kitenni a fertőzésveszélynek, ezért döntöttek a hivatal bezárása mellett.

A történtek miatt a polgármesteri hivatalban fertőtlenítést is végeztek.
A polgármester és a városmenedzser a közelmúltban kapcsolatba került a PNL-s Vergil Chiţac szenátorral, akiről nemrégiben derült ki, hogy koronavírussal fertőződött meg, írja a Mediafax.

Nyitókép: Transilvania Business

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS