2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

BRÉKING: lezárja a határait Magyarország!

2020. március 16. 12:49, utolsó frissítés: 13:36

"Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárjuk" - jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hétfőn az Országházban tartott beszédben - számol be róla az Index.


A miniszterelnök az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Szerinte a járvány kezelése hosszadalmas és nehéz, mindenkitől kiköveteli az alkalmazkodást. Az élet a következő időszakban nem olyan lesz, mint ahogy megszoktuk, mondta, majd sorolni kezdte, milyen döntéseket hozott az operatív törzs hétfőn.

A járványnak három szakasza van: egyedi megbetegedés, csoportos megbetegedés és tömeges. A miniszterelnök szerint Magyarország az első szakaszban volt eddig, a következő napokban pedig átlépünk a csoportos megbetegedés szakaszába. Ezért újabb döntéseket kellett hozni, mivel amíg nincs vakcina, az egyetlen esély a vírus terjedésének mérséklése, ami a társas találkozások számának csökkentését jelenti, mondta Orbán.

Ezután elmondta hogy a személyszállítás előtt lezárják a határokat, és hozzátette, ez azt jelenti, hogy Magyarországra a határokon csak magyar állampolgár léphet be.

Magyarországon a szórakozóhelyek és a mozik is be fognak zárni, az éttermek csak 15:00 óráig tarthatnak a jövőben nyitva.

Hétfő éjféltől betiltják a nyilvános rendezvényeket is. Orbán arra kért mindenkit, a családi eseményeken kívül minden összejövetelt halasszanak el. Ahogy azt is kéri a 70 évnél idősebbektől, hogy a saját egészségük érdekében ne hagyják el a lakásukat. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS