2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerdától Máramaros megyében teljes kijárási tilalmat vezetnek be

2020. március 24. 09:59, utolsó frissítés: 09:59

A hétfőn életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom mellett Máramaros megyében bevezetik a nappali kijárási tilalmat is, jelentette be Nicolae Silviu Ungur, a megye prefektusa. Máramaros az első megye az országban, amelyik szigorúbb intézkedéseket léptet életbe, mint ami az ország többi részére érvényes.

A prefektus a Digi24.ro-nak nyilatkozva elmondta, hogy az intézkedés március 25-től lép életbe, és a tervek szerint április 15-ig tart. Indoklása szerint azért van szükség a teljes kijárás tilalomra, mert az emberek nem veszik komolyan az eddigi intézkedéseket, valamint a távolságtartásra vonatkozó javaslatokat.

A prefektus elmondása szerint az emberek ezt követően is elmehetnek bevásárolni, a gyógyszertárba, a munkahelyükre, de arra kell törekedjenek, hogy minimálisra csökkentsék a másokkal történő találkozásokat. Azoknak, akiknek a munkahelyük miatt kell elhagyniuk az otthonukat, egy - a munkáltatójuk által kiállított- igazoló papírt kell maguknál tartaniuk, amellyel igazolni tudják, hogy a munkavégzés miatt léptek ki a házból.

A 60 év fölötti emberek számára csak a reggeli órákban, egészen 11 óráig engedélyezett a bevásárlás, a bevásárlóközpontoknak, élelmiszerüzleteknek pedig - egy speciális programmal - ezt biztosítaniuk kell számukra 7 és 11 óra között. A prefektus elmondása szerint a hatóságok azonosítani fogják a 65 év fölötti személyeket és a segítségükre lesznek, amennyiben igény van rá. (digi24.ro/hírszerk.)

Nyitókép: Inquam Photos / Octav Ganea

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS