2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdődött a koronavírus elleni vakcina tesztelése Temesváron

2020. március 26. 10:01, utolsó frissítés: 10:04

Szerdán, azaz tegnap elkezdődött a koronavírus elleni vakcina tesztelése Temesváron. Kedden sikerült a vírus-ellenes vakcina előállítása, ma pedig neki is kezdenek az oltás tesztelésének – jelentette be a temesvári Sejt- és Génterápiás Rákkezelő Központ.

Mint írják, ezer adagot állítottak elő, azonban ezek egyelőre csak a laboratóriumi kísérleteket szolgálják. A kutatók kifogásolják ugyanakkor kínai kollégáik eljárását, akik szerintük lenyúlták a kutatási eredményeiket. Mint közelményükben írják, a temesvári központ vezetője, Virgil Paunescu már február 8-án publikált egy cikket a vakcina előállításának módjáról, a kínai kutatók pedig csak március 3-án közöltek egy majdnem teljesen azonos tartalmú írást.

„Február 4-én megkeresett Kína Romániai Nagyküvetsége, hogy működjek együtt velük a módszer kidolgozásában. Hajlandó voltam erre, ezt be tudom bizonyítani a levelezésünkkel. Azzal azonbnan nem értek egyet, hogy ők a saját eredményükként tálalják a módszert és még a jogokat is kizárólag maguknak akarják” – írta Paunescu. (360medical.ro, hírszerk.)

Fotó: CDC/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS