2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hargita megyében is megjelent a koronavírus

2020. április 02. 09:44, utolsó frissítés: 16:43

Koronavírussal fertőződött meg egy Hargita megyei személy, és ezzel nem maradt már olyan megye Romániában, ahol ne jelent volna meg a járvány-


Az Uh.ro információi szerint az illető Etéd községből való, a mai nap folyamán Székelyudvarhelyre fogják szállítani és ott kap majd kezelést. A beteg házi elkülönítésben volt, miközben meghalt az édesapja, ezért vették le tőle a mintát. Tesztje pozitív lett.

A fiatal nemrég tért haza Franciaországból, és a falu polgármestere szerint nem nagyon tartotta be az otthoni elkülönítési szabályokat, emitt büntetést is kapott. Az apja információnk szerint szívelégtelenségben hunyt el, de tőle is vettek mintát, hogy megtudják jelen van-e a fertőzés a szervezetében, ennek még nincs meg az eredménye. Az esetet a hivatalos szervek még nem erősítették meg nyilatkozati tilalomra hivatkozva

Állítólag a beteg terjeszthette a betegséget a környéken az elmúlt időszakban. Ezért fokozott figyelemmel kell betartaniuk a közegészségügyi szabályokat az Etéd környékieknek és a velük érintkezőknek.


Frissítés:

A megye prefektusi hivatala is megerősítette, hogy pozitív lett a Franciaországból hazatért férfi tesztje

Egy közleményből azt írják, hogy március 23-án jött haza Franciaországból, lakhelyi elkülönítésben volt, szerdán vettek mintát tőle, és csütörtökön pozitív lett a teszteredmény. A pácienst beutalták az udvarhelyi városi kórház fertőzőosztályára, és orvosi megfigyelés alatt tartják.

A megyei közegészségügyi igazgatóság járványtani vizsgálatot indított - jegyzi még meg a közlemény.

Hargita megyében 157 személy van intézményesített karanténban és 1713-an lakhelyi elkülönítésben.
(uh.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS