2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Még egy megyében kötelező lesz a maszkviselés azoknak, akik elhagyják a lakásaikat

2020. április 05. 11:57, utolsó frissítés: 12:11

A Vaslui megyei lakosok is csak eltakart arccal léphetnek utcára - tájékoztat a Vaslui Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság.


Mircea Gologan, a Vaslui megyei prefektus állítása szerint a rendelkezés hétfőtől lép érvénybe

"Úgy döntöttünk, hogy kötelezővé tesszük a maszkok vagy más védőfelszerelés használatát, mint a sál, vagy a kendő. Ezek használata kötelező lesz közterületeken vagy bevásárlóközpontokban, így ha valaki tüsszent vagy köhög, nem fog másokat megfertőzni" - mondta Gologan.

A CJSU Vaslui ugyanakkor azt is elöntötte, hogy büntethetővé válnak azon kereskedelmi egységek, építkezés vállalkozások vagy más olyan területeket üzemeltető jogi személyek, akik a lakosságot maszkok nélkül beengedik az általuk felügyelt területre.

Szombaton Galac megyében döntött úgy először a prefektus, hogy kötelező lesz a maszkok viselése. Mindeközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem ajánlja, hogy mindenkire kötelezzék a maszkviselést, szerintük csak azoknak van erre szüksége, akik tüneteket produkálnak, például köhögnek.

Frissítés:

Időközben egy olvasónk jelezte, hogy Máramaros megyében is kötelező a maszkviselés, nemcsak a kereskedelmi egységekben és közterületeken, hanem a munkahelyeken is. A rendelkezés ott is hétfőtől lép érvénybe:Így összesen három megyében kötelező az arc eltakarása, ha kimegy az ember: Galac, Máramaros és Vaslui.
(via agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS