2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy héten át feküdt negyven fokos lázzal az USR egy Suceava megyei tagja, és nem voltak hajlandók mentőt küldeni hozzá

2020. április 05. 17:32, utolsó frissítés: 17:32

A Mentsétek Meg Romániát egy Suceava megyei tagja elhunyt a megyei kórházban. A párt egy parlamenti képviselője, Iulian Bulai, a párt parlamenti képviselője arról panaszkodik, hogy a kórház nem volt hajlandó kezelni őt.


A képviselő egy Facebook-bejegyzésben tette közzé párttársa, Irimia Sava esetét, és kérte az egészségügyi minisztert, hogy az ország összes kórházba nevezzen ki katonai berkekből való kórházmenedzsereket.A képviselő azt mondja, Sava egy héten keresztül volt otthon, ebben az időszakban negyven fok feletti lázzal küzdött. Többször is kérte a Suceava Megyei Sürgősségi Kórháztól, hogy küldjenek mentőt érte, de azt a választ kapta, hogy maradjon csak otthon, mert egy egyszerű hűlés áll fenn nála.

Nemrégiben az Egészségügyi Minisztérium katonai vezetőséget nevezett ki a kórházba, amikor Sava ezután is felhívta őket, és negyed órán belül kiérkezett hozzá a mentő, és beszállították. Sajnos azonban az állapota ekkor már nagyon rossz volt, az intenzív osztályra került, de nem lehetett már megmenteni.

Bár a koronavírus-tesztjének eredménye még nem érkezett meg, Bulai azt kéri a minisztériumtól hogy minden olyan kórház élére, ahol koronavírusos beteget fognak kezelni, nevezzen ki katonai vezetőséget, mert "professzionalizmusra van szükség ezekben az intézményekben". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS