2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nyáron letehetik a Partiumi Labdarúgó Akadémia alapkövét Szatmárnémetiben

2020. április 14. 12:00, utolsó frissítés: 12:00

A magyar kormány támogatásával idén megkezdődhet a Partiumi Labdarúgó Akadémia építése Szatmárnémetiben. Jelenleg az előkészítő munkálatok zajlanak és elfogadásra vár a beruházás részleges városrendezési terve. A létesítmény egy 8 hektáros területen lesz, a város határában, közvetlenül az aquapark mellett.


Kisebb és nagyobb, természetes és műfüves pályákat alakítanak itt ki, lesz bentlakás, ebédlő és orvosi rendelő is. A tervek szerint 140 diákot tudnak majd egyszerre fogadni az akadémián. A magyar kormány 216 millió forinttal (kb. 3 millió lej) támogatta a beruházás előkészítését, melynek nyárra kellene befejeződnie, ekkorra várható a létesítmény alapkövének letétele is. Az építkezésnél 22 havi határidővel számolnak, így ha minden a tervek szerint haladna , 2022-ben kész lehet az akadémia.

A patiumi Labdarúgó Akadémia tervei. Forrás: presasm.roA patiumi Labdarúgó Akadémia tervei. Forrás: presasm.ro


A Partiumi Labdarúgó Akadémia lesz a 10. határon túli akadémia, amit a magyar kormány a költségvetésből támogat. A fociakadémiákra évente tíz milliárd forintot fordítanak, és hamarosan minden, Magyarországgal szomszédos országban lehet a magyar kormány által finanszírozott labdarúgó akadémia, Ausztria kivételével. Erdélyben korábban, 2016-ban létesült már egy Csíkszeredában. (presasm.ro, hírszerk.)

Nyitókép: atlatszo.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS