2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

330 millión osztozik az RMDSZ tévés alapítványa két további pályázóval

2004. július 28. 17:09, utolsó frissítés: 18:09

Három külmagyar szervezet – köztük az RMDSZ Janovics Jenő filmrendezőről (JJA) elnevezett alapítványa – vehet részt azon a ma meghirdetettmeghívásos pályázaton, amelyet a magyar Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) írt ki a határon túli tévézés fejlesztésére.


A JJA mellett az UMDSZ, vagyis a Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és a Mozaik Alapítvány a vajdasági szórványmagyarság kultúrájáért indulhat a 330 millió forintos (mintegy 1,6 millió dolláros) keretösszegért. A pályázat elsősorban eszközbeszerzésekhez biztosít vissza nem térítendő támogatást, melyhez a pályázóknak önrészt nem kell biztosítaniuk.

Az IHM-nél műsorkészítési és sugárzási támogatásért egyaránt lehet fordulni. Kikötés, hogyha bármelyik szervezet 100 millió forint fölött szeretne támogatást szerezni, akkor meg kell oldania, hogy az általa gyártott magyar nyelvű műsor legalább heti 30 óra legyen és legalább 200 ezer magyar háztartást érjen el.

A pályázónak emellett rendelkeznie kell a munkájához szükséges hatósági engedélyekkel. A közvetített műsoroknak egyezniük kell az EU vonatkozó irányelveivel, illetve az illető ország műsorszolgáltatási szabályzatainak. A Transindex febrári, az induló erdélyi tévével kapcsolatos értesülése szerint még 600 millió forint körül mozgott a várható magyarországi támogatás. (ihm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS