2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ferenc pápa névnapja alkalmából öt lélegeztetőgépet adományozott a suceavai kórháznak

2020. április 23. 13:20, utolsó frissítés: 13:26

Ferenc pápa öt lélegeztetőgépet adományozott a romániai koronavírusos betegek ápolására - közölte a Facebookon a bukaresti római katolikus érsekség szóvivője, Francisc Doboş.Az érseki szóvivő a www.vaticannews.va/ro oldalt idézi, amely arról számol be, hogy Ferenc pápa imádkozik a COVID-19-ben szenvedő romániai betegekért, hozzátartozóikért és a járvánnyal küzdelmet folytató egészségügyi személyzetért.

Névnapja alkalmából (a pápa polgári neve Jorge Mario Bergoglio, a Jorge a román Gheorghe, a magyar György megfelelője, napját április 24-én ünneplik a katolikusok, az ortodoxok 23-án - szerk. megj.) a szentatya egészségügyi felszereléseket, többek közt öt lélegeztetőgépet ajándékozott több kórháznak Olaszországban, Spanyolországban és Romániában. Romániában a koronavírus-fertőzés gócpontjának számító Suceava egészségügyi intézménye kapta meg a pápa adományait.

A romániai betegek ellátására az öt lélegeztetőgépen kívül kétszáz védőruhát, 900 FFP2-es maszkot és 5000 szájmaszkot is tartalmaz a Vatikánból érkező adománycsomag.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS