2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis: Hihetetlen! Míg mi a járvány ellen harcolunk, a PSD a magyaroknak akarja adni Erdélyt

2020. április 29. 12:39, utolsó frissítés: 14:09

Klaus Johannis államfő keddi sajtótájékoztatóján hihetetlennek nevezte, ami a parlamentben történik, mondván, míg ők a vírus ellen harcolnak, addig a PSD segít az RMDSZ-nek Székelyföld autonómiáját megvalósítani. Ennek fényében nyilatkozatát úgy kezdte: "Jó napot, kedves románok!", majd magyarul hozzátette: "Jó napot kívánok, kedves PSD!"


Ezzel az elnök arra utalt, hogy hétfőn hallgatólagosan (tehát anélkül, hogy napirendre került volna, s így vitázhattak és szavazhattak volna róla) átment a képviselőházon az autonómiatervezet, amelyet Kulcsár-Terza József képviselő nyújtott be, a döntő ház azonban a szenátus lesz

"Hihetetlen, hová jutott a PSD, hihetetlen, milyen megállapodások születnek a parlamentben - fakadt ki Johannis. "Míg mi a járvány ellen harcolunk, a PSD azért harcol, hogy Erdélyt a magyaroknak adja" - háborgott.Az elnök leszögezte: amíg ő az államfő, ilyen törvény nem születhet meg. "Ciolacu, vajon Orbán Viktor mit ígért ezért cserébe?" - tette fel a kérdést Johannis, a PSD elnökéhez címezve.

Az államfő "toxikusnak" nevezte a mostani PSD-s parlamenti többséget, és azt mondta, az emberek most talán jobban megértik, miért akartak annyira előrehozott választásokat tartani.

Az államfő "aggodalma" elég alaptalan, tekintve, hogy Marcel Ciolacu PSD-elnök már kedd reggel jelezte, hogy az autonómia-törvény ellen fognak szavazni a szenátusban, sőt, sürgősségi parlamenti ülést is összehívtak ennek érdekében. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS